Passersystem för gym – detta behöver du veta

Att installera ett passersystem behöver inte vara svårt, och tillsammans med oss på Passera ser vi till att installationen blir smidig och helt anpassad för ditt företag.

Ett gym är en plats med konstant ruljangs av folk varje dag, och att se till att passerkort, säkerhetslösningar och dörrar fungerar som det ska, är väsentligt. Passera är en flexibel leverantör som förstår kundens behov, och skräddarsyr alltid lösningar för att passa ditt företag.

Vi har listat tre saker som är bra att veta gällande passersystem för gym:

1. In- och utpassage

Hur vet man vilka som passerar genom dörrarna?
 Passeras system registrerar alltid vilka som besöker gymmet, genom t.ex. medlemskort. Denna information sparas alltid i vår programvara och gymmets egen programvara plockar sedan ut den information som är relevant.

Passera levererar och tillverkar även inpasseringsmaterial i form av t.ex. brickor, taggar och medlemskort.

2. Undvik att släppa in obehöriga

Beroende på om entrédörren leder direkt ut till gatan eller ut i ett trapphus, är lösningen något annorlunda. Många fastigheter har flera dörrar efter varandra, t.ex. en entrédörr och en slussdörr innanför, vilket bidrar till en mer avancerad lösning. Slussdörren fungerar som en extra passage, där genomgången bara låter en person i taget gå igenom, och passersystemet endast tillåter att en dörr är öppen i taget. Alltså måste dörren bakom dig stängas innan du kan fortsätta genom nästa. Detta blir då ett väldigt bra sätt att hålla obehöriga ute.

Exempel:


  • Slussdörr
  • Fingeravtryck
  • Kort/tag-läsare
  • En blandning av de ovanstående

3. Integrerade säkerhetslösningar

Ett vanligt sätt att integrera andra lösningar, som belysning, är genom ett s.k. nattlås. Nattlåset styrs av passersystemet genom att koppla systemet till de befintliga nödutgångarna. Alla nattlås måste vara upplåsta för att belysningen ska fungera – kallad väsentlig funktion – vilket är ett krav i publika lokaler. Om en nödutgång skulle låsas vid fel tid, släcks lamporna och signalerar att något är fel. Inbrottslarm integreras på liknande sätt.

Exempel på integrerade lösningar:

  • Belysning
  • Inbrottslarm
  • Brandlarm

Vill du veta mer? Kontakta oss med dina frågor om passersystem.

Med ett säkerhetstänk och en fallenhet för kundanpassade lösningar, hjälper Passera dig med ett passersystem som passar ditt företag. När du och Passera skräddarsyr en lösning, skrivs också ett serviceavtal, där ni tillsammans bestämmer vad det ska innehålla. Alla serviceavtal anpassas efter kunden. När det är dags att installera passersystemet behöver du endast bidra med Internetuppkoppling och ström. Enkelt!

Läs mer: 3 förbättringar på Hooks Herrgårds gym- och spaavdelning

 

Hör av dig

Passera hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Kontakta oss