Riksbyggen spar tid och pengar med samordnade lås- och portsystem

Att komma hem ska vara enkelt, och att kunna ta sig in i sitt eget hem är något som bara måste fungera. Som en del av ett av Sveriges största bostadsbolag utvecklar, förvärvar och förvaltar Riksbyggen femtusen bostäder i Jönköping – och med hjälp av Passera ser de till att rätt personer kommer in genom rätt dörrar.

I det stora hela är lås- och passagesystemen liten, men väldigt viktig del för ett fastighetsbolag. Och inte minst för de boende märks det direkt om något inte fungerar.

– Att inte komma in i sitt hem på grund av att låset eller portsystemet inte fungerar är frustrerande och det blir ett onödigt störningsmoment, säger Jenny Rosenqvist på Riksbyggen i Jönköping.

Bolagets många fastigheters lås- och portsystem har installerats av olika företag och vid olika tidpunkter: något som gör att de är av olika fabrikat och modeller. Resultatet blev att de fungerade på varsitt sätt och enligt olika tekniker, och till slut blev hanteringen ohållbar.

– Vi kom till en punkt då vi hade vi ett helt rum fullt med servrar för olika system, fortsätter Jenny Rosenqvist. Det blev komplicerat och väldigt sårbart, och vi lade otroligt mycket tid på att försöka hålla ordning på de olika systemen för både lås och portar.

Ett samarbete som öppnar dörrar

För att komma vidare tog Riksbyggen hjälp av Passera som såg till att samordna teknik såväl som lösningar, och samtidigt skapa en mer användarvänlig hantering.

– Idag har lås- och portsystemen samordnats på ett ställe, vilket har förenklat både tekniken och själva användningen. Eftersom Passera också har hand om all teknisk drift har arbetet över tid blivit mer effektivt, och det här har underlättat vår vardag något enormt, avslutar Jenny Rosenqvist.

Läs hela historien om Riksbyggens portsystem här

Varför Passera?

Personlig rådgivning

Vid uppstart träffas vi och identifierar vilka områden som vi ska fokusera på, vilka problem som ska åtgärdas och utifrån detta skräddarsyr vi ett passersystem som passar din verksamhet och din fastighet.

Installation

Våra tekniker har lång erfarenhet från branschen och vi tar hand om allt som rör installation och uppstart.

Service och underhåll

Våra samarbeten sträcker sig ofta över längre tid, och vi finns alltid till hjälp om något oväntat skulle uppstå.

Jour

Du kan alltid nå oss på vår jourtelefon – alla dagar, dygnet runt.

Utbildning

När allt är installerat och klart håller vi en utbildning för dem som berörs, och vi går igenom hur allt fungerar.

Hör av dig

Passera hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Kontakta oss