En trygg mötesplats intill sjön

Ett par mil söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård. Här möts människor för att golfa, konferera och njuta av den nybyggda SPA-anläggningen.

Herrgården intill Hokasjön har anor från 1300-talet och här har såväl kungligheter som celebriteter semestrat genom åren. När herrgårdens SPA stod färdig i början av 2015 behövdes ett nytt skalskydd kombinerat med ett flexibelt passersystem, och det var också då som samarbetet med Passera inleddes. Runtomkring på herrgården behöver personalen och inte minst gästerna kunna röra sig fritt, och rätt personer behöver också ha tillgång till rätt utrymmen.

– För vår verksamhet är det en fin balansgång mellan öppenhet och säkerhet, säger Hans Edberg som är VD på Hooks Herrgård. Vi vill att våra gäster ska känna frihet under sitt besök, samtidigt som de ska vara trygga. Passera förstår våra behov och har arbetat utifrån premissen att det ska passa både våra gäster, vår verksamhet och inte minst lokalerna. Delar av herrgården har dessutom flera hundra år på nacken och vi är noga med att moderna installationer ska smälta in i huset; utan att tumma minsta lilla på säkerheten, förstås.

Över tid har samarbetet vuxit, och nu ansvarar Passera även för brandlarmet. Detta sköts via ett funktionsavtal, vilket betyder att Passera äger och sköter utrustningen och ser till att allt är i sin ordning.

– Det känns tryggt, fortsätter Hans Edberg. Vi har en samsyn kring mycket och det känns både viktigt och trevligt att vi har lärt känna varandra. Vi vill bara att det ska fungera, vilket vi vet att det gör. Vid ett tillfälle blev det rökutveckling i köket, och en kvart senare kom brandkåren i full styrka. Det känns skönt att veta, även om vi förstås helst undviker felutryckningar framöver, avslutar Hans Edberg.

Hör av dig

Passera hjälper dig till en tryggare tillvaro.

Kontakta oss