image

En konstant i förändring

12 april 2023

Hon är en person som bidrar till att kollegorna uppnår sina mål och känner sig engagerade. En hjälpsam person som sätter trivseln och en sund företagskultur i främsta rummet, men som också förstår vikten av att ta hand om Passeras värdefullaste resurs – personalen. Det här är Anna Larsson, HR-ansvarig på Passera i Borås, Kungsbacka och Göteborg.

För några år sedan arbetade Anna Larsson för ett bostadsbolag med bland annat nyckelhantering och låssystem. Hon var faktiskt kund till Lås & Säkerhet, ett bolag som numera är sammanslaget med Passera. Anna trivdes med sina arbetsuppgifter och hade inga som helst planer på att byta jobb, men det var någonting som lockade henne till andra sidan. Kanske var det något i platsannonsen eller så var det möjligheten att få vara med på en resa i ett expansivt företag. Eller så var det något helt annat. Anna kan själv inte sätta fingret på vad det var som fick henne att byta jobb, men hon är i alla fall tvärsäker på vad det bästa är med att jobba på Passera. Personalens välbefinnande och utveckling betyder allt för Anna.

– Så här i efterhand är det lite komiskt, för jag ville verkligen inte ha personalansvar från början. Det växte fram och känns helt naturligt för mig nu. Jag har jobbat inom service och eftermarknad tidigare, men nu är det en renodlad HR-roll, vilket är jätteroligt, säger Anna.

"Personalen är det absolut bästa"

Annas första tjänst som arbetsledare utvecklades senare till en roll som Service- och Eftermarknadschef Väst. Geografin är densamma idag, då hon fortfarande rör sig sömlöst mellan Borås, Kungsbacka och Göteborg, men titeln och ansvarsområdet är något helt annat. Sedan en tid tillbaka fokuserar Anna uteslutande på personal frågor i egenskap av HR-ansvarig Väst. En tjänst som bokstavligen rör de mänskliga resurserna inom Passeras västra upptagningsområde. Det är tydligt att hon tycker om sitt jobb och människorna på jobbet.

– Mycket av det jag gör handlar om att få folk att jobba smartare, inte hårdare. När det är mycket att göra, så kan man inte springa på allt. Det är inte bra för någon. För mig är det jätteroligt att se hur människor kan bli mer självgående och lära sig att prioritera rätt saker i vardagen. Personalen är det absolut bästa med Passera, alla dagar i veckan, säger Anna.

image

Förändring möter stabilitet

Passera har vuxit rejält de senaste åren och tillväxtkurvan har i stort sett pekat uppåt sedan starten. Här finns det alltid nya projekt på gång och nya idéer som utvecklas. Det är med andra ord ett bolag i ständig förändring och en kultur som uppmuntrar till förbättring. Enligt Anna är det något positivt, men också något tilltalande. Förändring är en nödvändighet för tillväxt och utveckling samtidigt som det är en möjlighet att utveckla nya färdigheter.

– Vi har en grundinställning att förändring är något är bra. Allt kanske inte blir som man tänkte sig från början, det händer ju saker på vägen, men det är så man utvecklas som människor. Om vi kan hitta en bättre lösning, så hittar vi alltid den tillsammans, säger Anna. Förändring är samtidigt en motpol till det bekväma och bekanta. Annas plats i livet utanför jobbet verkar inte behöva någon förändring överhuvudtaget. Hon behöver inte mycket mer än barnen, särbon, vännerna och några värmande solstrålar för att förgylla tillvaron.

– Livet är ganska bekvämt. Jag trivs med livet och människorna omkring mig, avslutar Anna.